Biomedisch

(Bio)Medische industrie

In de (bio)medische industrie is precisie en kwaliteit van essentieel belang, maar nog belangrijker het borgen hiervan. Wij doen dat volgens ISO 13485, een internationale norm waaraan fabrikanten, leveranciers en distributeurs van medische hulpmiddelen kunnen voldoen om aan te tonen dat zij voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot medische hulpmiddelen. Hieronder vind je onze oplossingen die de grenzen van medische apparatuur verleggen.

Al sinds 1950 werken we voor een toonaangevende Nederlandse OEM-klant in de medische industrie. We groeiden van onderdelenleverancier naar System Supplier. Werden uitgedaagd om onderdelen en later modules voor o.a. de inrichting van operatiekamers op een zo slim mogelijke wijze te produceren. Deze ‘opvoeding’ met hoge kwaliteitseisen en de benodigde kwaliteitsdocumentatie voor de medische industrie bracht ons de ervaring die we nu ook inzetten voor nieuwe markten en opdrachtgevers.

Supply Chain Management

Supply Chain Management

Veel klanten leggen hun volledige project (sourcing, inkoop, productie én assemblage) bij Nijdra neer. Daardoor profiteren ze van onze langlopende relaties met onderleveranciers en transportbedrijven. Veel produceren we in eigen huis. Dat bespaart de eindklant veel logistieke kosten. Ons source- en inkoopteam regelt dat producten die we niet zelf produceren (bijvoorbeeld elektronica) tijdig beschikbaar zijn.

Reinheid Produceren

Reinheid en schoon produceren

Klanten eisen steeds vaker dat producten stofarm geleverd worden, bijvoorbeeld volgens Generic Standards ASML (GSA-specificaties). Nijdra heeft haar productie en assemblage hierop ingericht; we produceren, assembleren, reinigen, inspecteren én verpakken volgens de wensen van de klant.

Branch Medisch

Kwaliteit en certificeringen

Those who choose quality, should get it too. Kwaliteit zit in ons DNA. Om te zorgen dat wij daarin voorop blijven lopen, kent Nijdra een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens:

  • ISO 9001 - continu verbeteren
  • ISO 14001 - milieumanagementsysteem
  • ISO 13485 - medische hulpmiddelen
  • Ecovadis

Bekijk alle certificeringen

ESD montage

ESD / Statisch ontladen

Nijdra monteert ook printplaten en elektrotechnische componenten in mechatronische samenstellingen. Om schade door ongecontroleerde ontlading van statische elektriciteit te voorkomen, zijn de werkplekken ESD- beveiligd (Electro Static Discharge). Onze getrainde medewerkers beschikken daarnaast onder andere over ESD-veilige polsbandjes en werkkleding. Ook de werkvloeren zijn ESD-veilig.

Production

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nijdra hecht eraan een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en het milieu. We zetten ons in voor de lokale gemeenschap en houden ons aan arbeidsnormen en milieu-standaarden. Bij alles wat we doen streven we naar duurzaamheid. Ons beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komt tot uiting in onder meer:

  • Duurzame en bij voorkeur lokale inkoop
  • Welzijn van onze medewerkers (m.b.t.) inclusiviteit, opleiding, duurzame inzet etc.)
  • Beperking energieverbruik
  • Voorkomen van negatieve milieu-effecten
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Al sinds 1947 maken we bij Nijdra iedere dag eersteklas fijnmechanische componenten en modules – techniek waar je u tegen zegt. Daarmee ontzorgen we de (bio)medische, analytische en optische industrie. En dat doen we als familie, met zorg voor elkaar én voor onze klanten.