Optisch

Optische industrie

In de wereld van optische innovatie bieden wij onze klanten oplossingen die de precisie en helderheid verscherpen. Met name op het gebied van reinheid (= schoon produceren en monteren). Lees hieronder wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Eén van onze klanten is een Duitse machinebouwer die een geautomatiseerde complete productielijn (incl. alle bewerkingsmachines) maakt voor geslepen, gepolijste en verpakte sets brillenglazen. Nijdra produceert diverse modules die in deze machines worden toegepast. We worden bovendien steeds in een vroeg stadium betrokken bij ontwikkeling en redesign van apparatuur.

Supply Chain Management

Supply Chain Management

Veel klanten leggen hun volledige project (sourcing, inkoop, productie én assemblage) bij Nijdra neer. Daardoor profiteren ze van onze langlopende relaties met onderleveranciers en transportbedrijven. Veel produceren we in eigen huis. Dat bespaart de eindklant veel logistieke kosten. Ons source- en inkoopteam regelt dat producten die we niet zelf produceren (bijvoorbeeld elektronica) tijdig beschikbaar zijn. 

Reinheid Produceren

Reinheid en schoon produceren

Klanten eisen steeds vaker dat producten stofarm geleverd worden, bijvoorbeeld volgens Generic Standards ASML (GSA-specificaties). Nijdra heeft haar productie en assemblage hierop ingericht; we produceren, assembleren, reinigen, inspecteren én verpakken volgens de wensen van de klant.

Prod Lifecycle Management

Product Lifecycle Management

Door versnelling van technologische ontwikkelingen wordt de levenscyclus van producten korter en vinden vaker modificaties/upgrades plaats. De time-to-market van nieuwe producten moet daarom ook steeds korter zijn. Alstoeleverancier gaan we daarom altijd flexibel en innovatief te werk. Door onze ruime ervaring in de hightech industrie zijn we voor de klant in elke fase – van ontwikkeling tot eindproduct dus – van meerwaarde.

Production

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Nijdra hecht eraan een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en het milieu. We zetten ons in voor de lokale gemeenschap en houden ons aan arbeidsnormen en milieu-standaarden. Bij alles wat we doen streven we naar duurzaamheid. Ons beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komt tot uiting in onder meer:

- Duurzame en bij voorkeur lokale inkoop
- Welzijn van onze medewerkers (m.b.t. inclusiviteit, opleiding, duurzame inzet etc.)
- Beperking energieverbruik
- Voorkomen van negatieve milieu-effecten

Kwaliteit en certificeringen

Those who choose quality, should get it too. Kwaliteit zit in ons DNA. Om te zorgen dat wij daarin voorop blijven lopen, kent Nijdra een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens:

  • ISO 9001 - continu verbeteren
  • ISO 14001 - milieumanagementsysteem
  • ISO 13485 - medische hulpmiddelen
  • Ecovadis

Bekijk alle certificeringen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Al sinds 1947 maken we bij Nijdra iedere dag eersteklas fijnmechanische componenten en modules – techniek waar je u tegen zegt. Daarmee ontzorgen we de (bio)medische, analytische en optische industrie. En dat doen we als familie, met zorg voor elkaar én voor onze klanten.