Optomechatronische instelmodule

Optomechatronische instelmodule voor medische precisiemicroscopen

Showcases

Optomechatronische instelmodule voor medische precisiemicroscopen

Sinds 2020 is Nijdra Group een samenwerking aangegaan met het Duitse engineeringsbureau B&W Engineering und Datensysteme GmbH. Het doel van deze samenwerking is: klanten een compleet pakket kunnen aanbieden, van productontwikkeling, tot productie en logistiek.

Dennis van Dijk, general manager Nijdra Group: “Wij zijn direct in de conceptfase door B&W betrokken om een kalibreersysteem/optomechatronische instelmodule voor medische precisiemicroscopen te ontwikkelen. B&W deed de complete engineering, maar onze co-engineers mochten direct adviezen geven voor wat betreft maakbaarheid van onderdelen alsook de assemblage. Zij stonden in rechtstreeks contact met ons technisch centrum waardoor er in sommige gevallen direct met de machineoperator overleg kon plaatsvinden. Met name voor het meest kritische onderdeel, de behuizing, kwam dit goed van pas.”

“Ook qua assemblage zitten hier flinke uitdagingen aan, het belangrijkste deel is de verstelbare spiegel die na kalibratie in positie moet blijven”, vult Ton ten Bosch, co-engineer aan. “Na het gezamenlijk ontwikkelen van de prototypen is de klant hier ook gekomen om samen met ons de module te assembleren. Voor de bouw van de proto’s hebben wij tooling ontwikkeld en advies gegeven en na assemblage hebben wij direct een evaluatie uitgevoerd en nog extra verbeteringen meegegeven aan de klant.”

De terugkoppeling door het management van B&W met betrekking tot onze aanpak is dan ook lovend: “Wat hebben jullie het goed gedaan met de montage van de prototypen en ik wil jullie dan ook bedanken voor jullie inzet en het hoogwaardige werk dat in korte tijd is opgeleverd!”